top of page
Boerderij de Vlietwoning
De Buijtenplaets

Vanaf de fietsbrug zie je het Rijksmonument Boerderij de Vlietwoning al staan. Een rots in de branding!

Over de Buijtenplaets

Op de Buijtenplaets is altijd wat te beleven. De restauratie van de boerderij en het oude woonhuis is in volle gang. Vanaf de fietsbrug De Snelbinder zie je het Rijksmonument al staan. Een rots in de brandig!


Vrijwilligers geven graag een rondleiding en vertellen dan over de rijke geschiedenis van het monument waarin veel eeuwen mensen hun dagelijks bestaan hadden. 

Krantenartikel Schaatsmuseum Naaldwijk

Geschiedenis

De vereniging

Wat is een monument zonder reuring? Boerderij de Vlietwoning, een oud stenen gebouw? Vereniging Buijtenplaets zorgt voor de nodige reuring in en om de boerderij door leuke en interessante activiteiten te organiseren. Dat doet zij tussen de restauratie van het monument door. Dat al maakt elke activiteit juist een spannend gebeuren. 

Eieren

Stichting en vereniging

Er zijn twee organisaties die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van Boerderij de Vlietwoning. Dat zijn stichting Boerderij de Vlietwoning en vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning.

Stichting en vereniging

Er zijn twee organisaties die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van Boerderij de Vlietwoning. Dat zijn Stichting Boerderij de Vlietwoning en Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning. De stichting is verantwoordelijk voor de restauratie én voor het behoud van de boerderij en het oude woonhuis. 
 
Op 26 mei 2009 voltrok zich een groot drama: er brak brand uit in de Vlietwoning. De verzekering was onvoldoende om de hele boerderij te kunnen herstellen. Gelukkig is de eerste renovatie uitgevoerd en is de stichting druk in de weer om weer gelden binnen te halen zodat de boerderij in de toekomst in volle luister de binnenkomst in het Westland siert.
 
De vereniging zorgt voor alle activiteiten in en rondom de boerderij zoals de Open Monumentendagen, Culturele evenementen, Kofferbakverkoop, Neuzelbeurzen,  Kinderactiviteiten, rondleidingen en daarbij de inrichting van de ruimten in het oude woonhuis, de dorsvloer en de stallen. Zij zorgt ook voor de aanleg van een bij een boerderij passende tuin met vruchtdragende struiken en bomen. 

 

Bestuur van de vereniging

Bestuur
Boerderij de Vlietwoning _edited.jpg

Voorzitter

Vacant

Anneke van Vliet

Anneke van Vliet

Secretaris-organisatie vrijwilligers 

Henk Knol

Henk Knol

Penningmeester - organisatie evenementen

Dorsvloer

Sponsoren

Ieder stukje van de boerderij is het waard om even bij stil te staan. De boerderij is van ons allen en wij zijn enorm blij met de inzet en bijdragen van onze sponsoren.

Bekijk hier onze sponsoren.

Dorsvloer

Bij een bezoekje aan de boerderij kan je niet om de Dorsvloer heen. De deur staat er altijd open en nodigt je uit om naar binnen te gaan. Je ziet er de oude werkbank met daarop Curiosa uit vervlogen tijden, vitrinekasten met kleine hebbedingetjes en nog veel meer...


De opbrengst van Curiosa komt geheel ten goede aan de restauratie van de Vlietwoning.

Rondleidingen

Wist je dat je de boerderij kunt bezoeken? Eén van onze vrijwilligers leidt je er graag rond!

Agenda

De agenda van de Buijtenplaets staat bomvol leuke activiteiten voor jong en oud. Van neuzelbeurzen tot lezingen.

Nieuws

Hier vind je de laatste nieuwtjes over alles wat zich afspeelt op en rondom Buijtenplaets de Vlietwoning.

bottom of page