top of page
Schapenscheren bij Buijtenplaets de Vlietwoning
Agenda

Bomvol activiteiten voor jong en oud.

Agenda

Oldtimer Vrachtautoshow

Oldtimer Vrachtautoshow

zaterdag 13 juli 2024

11.00 tot 15.00 uur

Een gezellige Oldtimer vrachtautoshow en een stand van miniatuur oldtimers. Deze middag is er op het erf van de boerderij voor groot en klein veel te zien. Indrukwekkende vrachtauto’s die al een heel leven achter de rug hebben en nog steeds de moeite waard zijn om ervan te genieten. Tevens is er volop vertier voor de kinderen zoals het beklimmen van de tractor, schommelen en duikelen in op het springkussen. Op het terras van De Brink is het gezellig en kan je nog even nagenieten. Info en opgave deelname: Henk Knol 06 - 51189572 henk.vlietwoning@gmail.com De entree is gratis en het adres is: De Bruidsbogerd 11, Naaldwijk
Spruit en Opperman

Spruit en Opperman

donderdag 18 juli 2024

19.30 uur

Try-out Spruit en Opperman met als titel "Verzingeving" en een speciaal optreden van Elitte. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de kosten zijn € 10,00 per persoon. Bestellen van tickets kan via vliet.project@gmail.com met vermelding van naam, telefoonummer en mailadres
"Zondagmiddag" Cultuur & Muziek

"Zondagmiddag" Cultuur & Muziek

zondag 28 juli 2024

Vanaf 14.00 uur

Een maandelijks terugkerend evenement op de laatste zondag van de maand Het programma bestaat uit muziek van verschillende aard, van jazz en chansons tot klassiek, uitgevoerd door solisten, bands of duo’s. Ook krijgt de “westlander” ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen of dat door een toneelgroep een korte act wordt neergezet. Een gevarieerd programma dus in de Boerderij de Vlietwoning voor spraakmakende gezelligheid. Er wordt gezorgd voor koffie en thee, wijntje, biertje of fris. Allemaal voor lage prijzen en entree. Voor een goede organisatie vragen wij te reserveren via vlietwoning.buijtenplaets@gmail.com Wij ontmoeten u graag op deze zondagmiddag en rekenen op mooie onderlinge gesprekken en ervaringen in muziek en verhalen.
Verrasssing..........kofferbakverkoop en kleedjesmarkt

Verrasssing..........kofferbakverkoop en kleedjesmarkt

zaterdag 3 augustus 2024

10.00 tot 16.00 uur

Ja hoor, er is een leuke buitenactiviteit voor jond en oud op het boerenerf van Boerderij de Vlietwoning. Deze zaterdag staat in het teken van een kleedjesmarkt!!! Kinderen kunnen vandaag hun speelgoed, kleding of andere leuke dingen te koop aanbieden. Zij mogen dit gratis doen in de fruitboomgaard. Wij verwennen hen met een lekker glaasje limonade. Op het erf rondom de boerderij gaan de kofferbakken weer open en word je verrast met wat daaruit tevoorschijn komt. Kijk en koop en ga dan blij met de aanwinst naar huis. Loop ook eens binnen in de Dorsvloer, daar staat weer een mooie collectie Curiosa uit vervlogen tijden die een tweede kans krijgen. De Dorsvloer wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengst van Curiosa komt geheel ten goede aan de restauratie van de Vlietwoning. Rondom de boerderij is er ook volop vertier voor de kinderen. Zij kunnen spelen in het tuinhuisje of met de oude tractor en schommels en kopje duikelen in het springkussen. Bij een boerderij horen natuurlijk poezen die ook aaibaar zijn. De entree en het parkeren zijn gratis. Wil je een plekje huren? Bel info: 06-17961125 En na het snuffelen nog heerlijk nagenieten van een kopje koffie, lunch of borrel bij De Brink?
Oude landbouwmachines

Oude landbouwmachines

zaterdag 24 augustus 2024

11.00 tot 16.00 uur

Om 11.00 uur worden de oude tractoren en landbouwmachines verwacht. Zij komen over de fietsbrug, de Snelbinder, of over de Lange Broekweg richting het boerenerf van boerderij de Vlietwoning en gaan in de weide achter De Brink een plekje zoeken. Het geluid van de oude motoren zorgt ervoor dat het voor de bezoeker een bijzondere beleving is. Natuurlijk kunnen kinderen op hun favoriete tractor samen met de trotse eigenaar op de foto. De toegang en het parkeren zijn gratis.
Kofferbakverkoop

Kofferbakverkoop

zaterdag 7 september 2024

10.00 tot 16.00 uur

Ja hoor en weer is er een leuke buitenactiviteit op het boerenerf van Boerderij de Vlietwoning. Wederom gaan rondom de boerderij de kofferbakken weer open en word je verrast met wat daaruit tevoorschijn komt. Kijk en koop en ga dan blij met de aanwinst naar huis. Of loop binnen in de Dorsvloer, daar staat weer een mooie collectie Curiosa uit vervlogen tijden die een tweede kans krijgen. De Dorsvloer wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengst van Curiosa komt geheel ten goede aan de restauratie van de Vlietwoning. Rondom de boerderij is er ook volop vertier voor de kinderen. Zij kunnen spelen in het tuinhuisje of met de oude tractor en schommels. Bij een boerderij horen natuurlijk poezen en kippen die ook aaibaar zijn. De entree en het parkeren zijn gratis. Wil je een plekje huren? Bel info: 06-17961125 En na het snuffelen nog heerlijk nagenieten van een kopje koffie, lunch of borrel bij De Brink?
Open Monumenten Dag, OMD

Open Monumenten Dag, OMD

zaterdag 14 september 2024

10.00 tot 17.00 uur

Het thema van de Open Monumenten Dagen in 2024 is: Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen. Hoe maken we een mooi verhaal van het landelijke thema van de OMD dagen?
Open Monumenten Dag OMD

Open Monumenten Dag OMD

zondag 15 september 2024

12.00 tot 17.00 uur

Het thema van de Open Monumenten Dagen in 2024 is: Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen. Hoe maken we een mooi verhaal van het landelijke thema van de OMD dagen?Speciale OMD voor kinderen.
"Rijk naar Santiago" Lezing

"Rijk naar Santiago" Lezing

donderdag 19 september 2024

20.00 tot 22.00 uur

En dan komt het moment dat je een afspraak met jezelf gaat nakomen. Rijk van Alfen gaat in 2017 de uitdaging aan om vanuit huis in ’s-Gravenzande naar Santiago de Compostella te wandelen. Hij deed er drie-en-een halve maand over. In 2023 doet hij het nog een keer, nu vanuit het Zuid-Oosten van Frankrijk. Beide keren worden het reizen met geweldige indrukken en mooie ontmoetingen. Sommige van die ontmoetingen zijn voor een normaal denkend mens niet te bevatten, maar ze vonden wel plaats. Over zijn eerste wandeling heeft hij een boek geschreven: ‘Rijk naar Santiago, forever young.’ Mijmeringen en terugblikken op zijn eigen leven stofferen zijn verhaal met de nodige zelfkritiek. En als ongelovige Thomas wordt hij vaak geconfronteerd met geloof en spiritualiteit. Hij schrijft dat op eigen, soms humoristische wijze, met respect voor ieders mening op. En toeval is het sleutelwoord. Elke dag is zonder opsmuk geschreven. Je wordt er in meegetrokken en hebt steeds het gevoel door te willen lezen naar de volgende dag, wat er dan weer zal gebeuren. Rijk geeft lezingen over zijn wandelingen. Hij vertelt met veel enthousiasme wat hij heeft meegemaakt en gevoeld. Hij neemt je mee in een wereld die voor veel mensen onbekend is. Entree is € 5,00 per persoon. Leden van vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning hebben 2 keer gratis toegang tot een lezing. In verband met de catering is het fijn wanneer je je van te voren opgeeft op tel. 06-17961125 of 06-51189572.
"Zondagmiddag"

"Zondagmiddag"

zondag 29 september 2024

Vanaf 14.00 uur

Een maandelijks terugkerend evenement op de laatste zondag van de maand Het programma bestaat uit muziek van verschillende aard, van jazz en chansons tot klassiek, uitgevoerd door solisten, bands of duo’s. Ook krijgt de “westlander” ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen of dat door een toneelgroep een korte act wordt neergezet. Een gevarieerd programma dus in de Boerderij de Vlietwoning voor spraakmakende gezelligheid. Voor koffie en thee, wijntje, biertje of fris wordt gezorgd. Allemaal voor lage prijzen en entree. Voor een goede organisatie vragen wij te reserveren via vlietwoning.buijtenplaets@gmail.com Wij ontmoeten u graag op deze zondagmiddag en rekenen op mooie onderlinge gesprekken en ervaringen in muziek en verhalen.
Neuzelbeurs

Neuzelbeurs

zaterdag 5 oktober 2024

10.00 tot 16.00 uur

In de wintermaanden is de Neuzelbeurs in de grote stal van Boerderij de Vlietwoning een ware verrassing. Met een grote variatie aan artikelen is het leuk om te zien wat er allemaal wordt aangeboden en je komt daar pas achter als je lekker de tijd neemt om te snuffelen. De aangename sfeer van de oude boerderij, waarin verleden en heden elkaar ontmoeten, maakt ieder bezoek de moeite waard. De entree en het parkeren zijn gratis. Wil je een plekje huren? Bel voor info: 06-17961125
Tweedehands kleding en schoenenbeurs

Tweedehands kleding en schoenenbeurs

zaterdag 19 oktober 2024

10.00 tot 16.00 uur

Tweedehands kleding en schoenenbeurs in de grote stal.
TV serie Floris,

TV serie Floris,

donderdag 24 oktober 2024

20.00 tot 21.30 uur

De populaire TV serie Floris zal door Jaap Kooimans op een ludieke wijze gebracht worden
"Zondagmiddag" Cultuur & Muziek

"Zondagmiddag" Cultuur & Muziek

zondag 27 oktober 2024

Vanaf 14.00 uur

Een maandelijks terugkerend evenement op de laatste zondag van de maand Het programma bestaat uit muziek van verschillende aard, van jazz, chansons tot klassiek, uitgevoerd door solisten, bands of duo’s. Ook krijgt de “westlander” ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen of dat door een toneelgroep een korte act wordt neergezet. Een gevarieerd programma dus in de Boerderij de Vlietwoning voor spraakmakende gezelligheid. Er wordt gezorgd voor koffie en thee, wijntje, biertje of fris. Allemaal voor lage prijzen en entree. Voor een goede organisatie vragen wij te reserveren via vlietwoning.buijtenplaets@gmail.com Wij ontmoeten u graag op deze zondagmiddag en rekenen op mooie onderlinge gesprekken en ervaringen in muziek en verhalen.
Gezellige Kerst- en Neuzelmarkt

Gezellige Kerst- en Neuzelmarkt

zaterdag 2 november 2024

10.00 -16.00 uur

Ben je op zoek naar wat anders? Ben je uitgekeken op de kerstversiering van voorgaande jaren? Dan is een bezoekje aan de boerderij geen gek idee. Er zijn ook nu weer volop nieuwe ideetjes. De deenemers aan de markt hebben hun stikkende best gedaan om hun tafel te vullen met allerhande kerstartikelen.
Tweedehands Ski's, schaatsen en winterkledingbeurs

Tweedehands Ski's, schaatsen en winterkledingbeurs

zaterdag 16 november 2024

10.00 tot 16.00 uur

De winterkriebels komen eraan! Dit jaar toch maar een andere outfit zoeken? Of ben je uit je pak gegroeid? Probeer deze te verkopen zodat je voor heel weinig een betere passend pak kan aanschaffen. Kom naar de grote stal van boerderij de Vlietwoning. Vraag ons naar de mogelijkheden om een plekje te huren en je skies, schaatsen en andere winterartikelen te kunnen verkopen De stal is gevuld met een grote collectie van tweedhands ski's. Gewaxt en klaar voor de sneeuw. Een warme muts en wanten bij dan op naar de sneeuw.
De Oranjes in het Westland

De Oranjes in het Westland

donderdag 21 november 2024

20.00 tot 22.00 uur

De Oranjes in het Westland door Wim Bom
"Zondagmiddag", Cultuur & Muziek

"Zondagmiddag", Cultuur & Muziek

zondag 24 november 2024

Vanaf 14.00 uur

Een maandelijks terugkerend evenement op de laatste zondag van de maand. Het programma bestaat uit muziek van verschillende aard, van jazz, chansons tot klassiek, uitgevoerd door solisten, bands of duo’s. Ook krijgt de “westlander” ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen of dat door een toneelgroep een korte act wordt neergezet. Een gevarieerd programma dus in de Boerderij de Vlietwoning voor spraakmakende gezelligheid. Er wordt gezorgd voor koffie en thee, wijntje, biertje of fris. Allemaal voor lage prijzen en entree. Voor een goede organisatie vragen wij te reserveren via vlietwoning.buijtenplaets@gmail.com Wij ontmoeten u graag op deze zondagmiddag en rekenen op mooie onderlinge gesprekken en ervaringen in muziek en verhalen.
Kerstdecoratie maken

Kerstdecoratie maken

woensdag 11 december 2024

Vanaf 14.00 uur

Kerstdecoratie voor op tafel Een gezellig winters werkje! Deze middag gaan we creatief werken met onder andere kersttakken, draad, kaarsen en andere materialen en een waar kerstkunstwerk maken. Dit gaan we doen in de Kleine Stal van de boerderij. Wie wil nou niet samen iets moois maken onder het genot van een kop warme chocomel, koffie of thee én met wat lekkers erbij? Met je eigen snoeischaar en aardappelschilmesje werk je het beste. Breng deze maar mee.
WinterFair en Kerstmarkt

WinterFair en Kerstmarkt

zaterdag 14 december 2024

10.00 tot 16.00 uur

Dickens Sfeer met Gezelligheid en Warmte Sfeer, gezelligheid en warmte is het motto voor deze Winterfair met Kerstmarkt in Dickensstijl. De kerstbomen staan op het erf en de vuurkorven branden zodat je het gevoel krijgt in een andere wereld terecht te komen. De Dickens wintersfeer wordt verhoogd met gezang, kerstmuziek, Kerstman en arrenslee, proeverijen en leuke activiteiten voor jong en oud. De aangename sfeer van de oude boerderij, waarin verleden en heden elkaar ontmoeten, maakt ieder bezoek de moeite waard. Zo is het ook in de Dorsvloer Kerst tussen mooie curiosa en de vrijwilligers, uitgedost in prachtige Dickenskledij, zijn aanwezig en maken graag een praatje.
Kerstfilm voor kinderen

Kerstfilm voor kinderen

zaterdag 21 december 2024

13.00 uur

Voor de kleintjes een heuse eigen filmmiddag met limo en popcorn

Heb je een vraag over een van de activiteiten of wil je ook een stand op bijvoorbeeld de neuzelbeurs? Neem dan contact met ons op.

Nel Vreugdenhil:

tel: 06 17961125

nel.vlietwoning@gmail.com


Henk Knol:

 tel: 06 51189572 

henk.vlietwoning@gmail.com

Breicafé

Hou je van breien (of haken, punniken, etc.) en draag je graag een steentje bij? Dan is het Breicafé iets voor jou!

De Buijtenplaets

Benieuwd naar De Buijtenplaets? Bekijk hier foto's, informatie en meer!

Eten en drinken

Bij De Brink Naaldwijk kun je terecht voor heerlijke lunches, huisgemaakt gebak en natuurlijk lekkere koffie.

bottom of page